turvallisuus

Sinun turvallisuutesi on tärkeää meille!

Ennen lähtöä kapteeni esittelee vieraille veneen ja. kertoo miten paukkuliivit toimivat. Samalla kertaamme purjehduksen ohjelman ja käymme läpi reittisuunnitelman ja aikataulun ruokailuineen.

Veneiden turvavarusteluun on kiinnitetty paljon huomiota ja veneet ovat katsastettu korkeimpaan katsastusluokkaan A1. Veneissä on mm. pelastuslautat.

Veneen kippari ja miehistö ovat kokeneita purjehtijoita ja kouliintuneet erilaisiin tilanteisiin ja olosuhteisiin maailman merillä. Veneistä löytyy matkustajille pelastusliivit ja ammattilaisten sadevarusteet. Merellä nautitaan alkoholia rajoitetusti, mieluiten vain aterioiden yhteydessä. Lisäksi on vessojen (2 kpl) käyttökoulutus.

Pahoinvointi ”Merisairaus”

Nykyaikaisilla lääkkeillä voidaan välttää merisairaus täydellisesti. Korvan taakse laitettavat pahoinvointilaastarit ovat tehokkaita ja eivät väsytä kuten jotkut nieltävät tabletit.

Varustautuminen

Suomen kesä on aina yllätyksellinen. Jos säätiedotus lupailee epävakaista, niin kannattaa varautua sekä kylmään että kuumaan, niin sateeseen kuin auringon paisteeseenkin. Alkukeväästä merellä on kylmempää kuin maalla meriveden kylmyyden takia.

Mukaan kannattaa ottaa mm.

  • Pipo ja hanskat (kevät + syksy)
  • Lämmin kerrasto
  • Tuulta pitävät päällysvaatteet

Veneestä löytyvät ammattilaisten sadevaatteet ja saappaat kaikille. Päiväristeilyllä hyttejä voidaan käyttää tavaroiden säilytykseen sekä vaatteiden vaihtoon.