Kuuban purjehdukset

aQuablue Kuuban seikkailu- ja kalastuspurjehdus

aQuabluen Kuuban purjehdukset tarjoavat elämyksiä luonnonystäville, kalastajille ja purjehtijoille. Itätuulet kuljettavat venettä turkoosinkirkkaalla merellä delfiinien kanssa ja Kuuban rannikon hienot saaret ovat vielä lähes koskemattomia. aQuabluen Kuuban purjehdukset ovat todellista seikkailua ja purjehtimista luonnonmukaisissa olosuhteissa.

Purjehduksen aikana kalastamme, vierailemme hienoilla saarilla, uimme kristallinkirkkaassa Karibian tai Atlantin meressä ja snorklaamme luonnon akvaarioissa koralliriutoilla. Mahdollisuuksien mukaan pysähdymme paikallisten sukelluskeskusten luona, jolloin osallistujat voivat omakustanteisesti sukeltaa sukellusoppaiden kanssa.

Maissa tutustumme paikalliseen kulttuuriin ja Kuuban luontoon ja eläimiin. Ankkuroidumme myös turistikeskuksiin ja tutustumme sikareiden valmistukseen, paikalliseen rommiin ja vietämme beach partyt. Matkan aikana Kuuban rytmit ja salsa siivittävät jalkojamme ja sukellamme kaikkeen eteemme tuleviin jännittäviin kohteisiin ja aktiviteetteihin.

aQuabluen seikkailupurjehduksilla jokainen aamu ja päivä tarjoavat uuden seikkailun ja unohtumattomia elämyksiä.

Purjehdusreitit

Ajankohdasta riippuen purjehdimme joko Kuuban etelärannikolla tai pohjoisrannikolla. Etelärannikon purjehduksien lähtösatama on Kuuban kaunein kaupunki Cienfuegos ja pohjoisrannikolla turistien suosima Varadero.

Ensimmäisen yön vietämme satamassa ja osallistujilla on mahdollisuus omatoimisesti tutustua satamakaupungin elämään ja nähtävyyksiin. Illalla nautimme yhteisen illallisen maissa. Seuraavana aamuna vene irtoaa laiturista heti aamun valjetessa ja purjehdusseikkailu kohti Kuuban upeaa saaristoa voi alkaa.

Etelärannikolla pysähdys- ja ankkuripaikkamme ovat vaihtelevasti seuraavia; Cienfuegos, Cayo Largo del Sur, Cayo Largo Marina, Canal del Rosario, Playa Sirena beach, Trinidad ja Cayo Blanco. Trinadin kaupunki on yksi Unescon maailmanperintökohde ja hurmaa jokaisen vierailijan.

Pohjoisrannikolla pysähdys- ja ankkuripaikkamme ovat tuulien mukaan vaihtelevasti seuraavia: Varadero marina, Canimar, Varadero old city, Punta Caranero, Cayo Piedras, Cayo Romero ja Cayo Blanco.

Päivien reitit ja purjehdusaika valitaan aina tuulien ja mielenkiintoisten aktiviteettien mukaan. Purjehdimme mahdollisesti myös yöllä.

Purjehdusopastus

Purjehduksen aikana jokainen saa osallistua veneen operointiin tahtotilansa mukaan. Kokenut kipparimme opastaa halukkaita navigoimaan, ohjaamaan venettä ja trimmaamaan purjeita. Kahden viikon aikana jokainen purjehtija saa nauttia purjehduksen lumosta, valintansa mukaa operoimalla venettä tai kannella aurinkoa ottaen.

Ruokailut

Purjehduksen hintaan kuuluvat kaikki veneessä tapahtuvat ruokailut. Kuubassa nautimme paikalliseen tapaan kalaa ja suurenmoisia hummereita. Raaka-aineet hankimme itse kalastamalla tai paikallisilta kalastajilta ja valmistamme yhdessä veneen ateriat.

Aamuisin nautitaan kiireetön aamiainen ennen ankkurin nostoa ja purjehduksen aikana tarjoillaan lounas. Veneessä on tarjonnan mukaan saatavilla mehukkaita trooppisia hedelmiä ja muita välipaloja, pullotettua vettä sekä muita alkoholittomia juomia. Iltaisin satamasta riippuen ruokailemme paikallisissa ravintoloissa tai nautimme illallisen tähtitaivaan alla veneessä. Jokainen voi tuoda mukanansa kohtuudella alkoholijuomia.

Kuuban purjehduksella pyydämme matkustajia huomioimaan, että kaikkea ei välttämättä ole aina saatavilla ja elämme maan ruokatuotteiden saatavuuden mukaan. Tämä saattaa vaikuttaa mm. lihan saatavuuteen satamissa. Tämän vuoksi emme voi taata osallistujille erikoisruokavalioita.

Satamat

Illan tullen ankkuroidumme, joko turistisaarien satamiin tai rauhallisiin luonnonsatamiin, jossa ei ole muita ihmisiä. Kokemuksemme mukaan nukkuminen kannella luonnonsatamissa ja herääminen auringonnousuun on elämys, joka ei unohdu.

Veneet auringonlaskussa

Vesiputous

Vesiputous

Vesiputous

Purjehduksen ajankohdat 2013
 • 30.01-14.02.2013 14vrk Seikkailu- ja kalastuspurjehdus
 • 13.02-27.02.2013 14vrk Seikkailu- ja kalastuspurjehdus

Pidätämme oikeudet muutoksiin lentojen saatavuuden mukaan.

Purjehduksen hinta
 • 14 vrk 2500 eur/ hyttipaikka kahden hengen hytissä
 • 14 vrk kahden hengen hytti 4750 eur / 2hlö
Matkan hintaan sisältyy
 • Kipparoitu purjehdus
 • Majoittuminen kahden hengen hyteissä mies/naispaikalla
 • Purjehdusopastusta
 • Veneessä tapahtuvat ruokailut
 • Pullotettu vesi
 • Alkoholittomat juomat
 • Hedelmiä ja muita välipaloja
 • Liinavaatteet, pyyhe. Suositeltavaa ottaa oma lisäpyyhe mukaan.

Huom. jokaisen matkustajan tulee ottaa pari wc-paperirullaa mukaansa.

Matkan hintaan eivät kuulu maissa tapahtuvat ruokailut, erillisohjelmat ja esim. pääsymaksut.
Jokaisella matkustajalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus.

LENNOT ja lentokenttäkuljetukset

Purjehduksen hintaan eivät kuulu lennot ja kuljetus lentokentältä satamaan. Lennoista riippuen lentokenttä on Havannassa tai Varaderossa. Havannasta on noin kahden tunnin matka Varaderoon ja Cienfuegoksen satamaan on molemmista kaupungeista noin neljän tunnin matka. Pyrimme järjestämään osallistujille ryhmälennot ja yhteiskuljetuksen satamaan. Ota yhteyttä Markukseen ja tiedustele vaihtoehtoja. Suosittelemme myös saapumista pari päivää aikaisemmin ja tutustumista Havannaan. Purjehduksen päätteeksi järjestämme yhteiskuljetuksen lentokentälle.

Pidätämme oikeudet kaikkiin muutoksiin.